КИНО ПРОЖЕКЦИИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

#късометражн кино   #дискусии   #музика   #игри   #смисъл   #атмосфера

Старата столица на България има много емблеми, сред които е и култовия клуб ТАМ. Точно там организираме регулярните си кино прожекции. Събитието се откроява с изключително привързана публика, която следи активно и онлайн каналите ни. Всяко събитие се води от добре подготвен водещ, които съумява да надгради преживяването на филмите и да създаде атмосфера, в която хората се изразяват свободно и сблъскват мнения. На нашите събития, хората си говорят.

  • 120мин
  • 6-9 филма
  • 30 зрители
* всички фотографии на фон са авторско съдържание, създадено по време на тези събития в "клуб ТАМ"

ЗАЩО САМО КЪСИ ФИЛМИ?

Сдружението ни стои зад най-мащабната мрежа за разпространение на къси филми в България от нов тип, свалящ драстично прага на ресурси, необходими за един къс филм да стане популярен. Опитът ни с ученици и студенти ни позволи да развием необходимото ноу хау, за да изкараме филмите от екрана и да въвлечем хората в реално взаимодействие. Креативността ни счупи бариерите на класическите канали за разпространение, които остават недостъпни за голям сегмент продукции. Най-важна за нас е публиката, затова спазваме високи стандарти в подбора на филми и сме уверени, че умеем да подбираме най-доброто българско и световно късометражно кино.

ТЕКУЩА ОЦЕНКА ОТ ВСИЧКИ ЗРИТЕЛИ,
ГЛАСУВАЛИ ПРЕЗ СМАРТФОНА СИ ЗА СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

  703               126               18

  11%   41%   48%

ОСВЕН ЕКРАНЪТ, И ЧОВЕКЪТ Е ВАЖЕН

Ролята на водещия на нашите събития е ключова. Освен разпространение, ние целим да градим субкултура на късото кино, което става най-добре чрез човешки контакт. Водещият разказва интересна информация, провокира с въпроси и помага понякога разплитането на по-сложните сюжети. За хората, които нямат опит в гледането на къси филми, това се оказва много полезно. Самата кино естетика на този формат не оставя зрителя спокоен, изисква той да е активна страна. Филмите могат да свършват неясно или да представят такъв неочакван обрат, че след това дискусията, която се отваря е удоволствие за публиката.

* на снимката е Преслав Търпанов, ученик, доброволец в Кинематограф и водещ във Велико Търново

ДИЗАЙНЪТ НА СЪБИТИЕТО Е ЧАСТ ОТ ПРЕЖИВЯВАНЕТО

Това събитие е без аналог на българския пазар и отговаря на специфична нужда на активните и търсещи хора - да научават неща и преживяват нови усещания. Затова предизвикателството не е само да излъчим няколко филма, но и да предадем автентично чувство на зрителите - че идват на нещо уникално, създадено специално за тях.

ЗАЩО И МЯСТОТО Е ВАЖНО?

Не е случайно, че избрахме „клуб ТАМ” за наш основен партньор при реализирането на проекта. Клуб ТАМ е бихме казали сърцето на културния живот във Велико Търново като средище не само за класически културни прояви, но и място за музика, градска и underground култура. Място, което носи онзи жив дух, който нашите събитие търсят, за да представят късометражните филми в подходящата за тях атмосфера.

ПАРТНЬОРИТЕ НИ СЪЩО СТАВАТ ЧАСТ ОТ ПРЕЖИВЯВАНЕТО

От създаването си „Късо кино с истории” не спира да се развива и да търси разнообразни начини да достига до все по-широка публика. Наред с вдигането на дизайнерската летва и въвеждането на повече игри, ние разширихме партньорската си мрежа, добавяйки към нея доказали се бизнес и медийни имена: веригите Zoya и Стената, както и списание InGlobo. Техният избор не е случаен и цели поддържането на концептуално единство между филмово съдържание, игри и награди.

АУДИТОРИЯ

Публиката ни се състои основно от хора в активна възраст с интереси, покриващи една, няколко или всички от следните области: музика, (екстремни) спортове, здравословен начин на живот, наука, изкуство и т.н. Най-често това са хора, които са любопитни, възприемчиви и искащи да се учат. Те посещават и други културни събития и обичат социалната интеракция.

  • ~ 30 зрители на събитие
  • 1-2събития на месец
  • 3лввход
55%    жени 45%    мъже
41%    18-24г 36%    25-34г 17%    35-44г 6%    45г+
75%    идват заедно 25%    идват сами

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПОЗИЦИОНИРАНЕ НА БРАНД


споменаване от водещия виж повече
показване на екран виж повече
отпечатване на плакати виж повече
facebook engagement, events, photos виж повече
билет с добавена стойност виж повече
награди за публиката виж повече


това събитие се случва и в Пловдив, София, Стара Загора и Благоевград

за повече информация, свържете се с нас